Jalkojenhoito

#

Jalat kannattelevat kehon painoa ja liikuttavat meitä koko elämämme ajan. Jalkojen vaivat vaikuttavatkin merkittävästi liikkumiskykyyn ja elämänlaatuun.

Me tarjoamme niin perushoidot kuin vaativat jalkojenhoidot ja virheasentojen korjaukset. Jalkojen perushoitoon voi tulla kuka tahansa ilman lääkärin lähetettä. Vaativaan jalkojenhoitoon asiakas tulee maksusitoumuksella.

Jalkojenhoitaja tekee hoitokäyntejä myös koteihin, palvelutaloihin ja hoitolaitoksiin.

Me vaalimme jalkojen hyvinvointia monipuolisesti:

  • jalkahoito
  • syylien ja känsien poisto
  • haavojen hoito
  • kynsiongelmien hoito
  • diabeetikon ja reumaatikon jalkaongelmien hoito
  • jalkojen vyöhyketerapeuttinen hieronta
  • jalkojen rasituskivut ja vammat
  • jalkojen analyysi ja virheasennot
  • hoitotuotteet jaloille

Pienikin vaiva kannattaa hoitaa kuntoon

Varpaankynsien vaivat ja jalkojen ihon ongelmat ovat yleisiä ja arjessa kiusallisia. Niistä ei kuitenkaan kannata jäädä yksin kärsimään. Niin pientä vaivaa ei olekaan, jota ei kannattaisi käydä jalkojenhoitajalla näyttämässä. Jo yksi hoitokerta voi korjata ongelman ja palauttaa täyden toimintakyvyn.

Jalkojen perushoito on hyvä vaihtoehto, kun ongelmat eivät ole vielä vaikeita. Perushoidossa hoidetaan känsät, kovettumat ja halkeamat sekä poistetaan mahdollinen sienikynsi. Jalkojenhoitaja osaa myös ohentaa kynnet oikein ja tutkia sekä ennaltaehkäistä erilaisia kynsiin liittyviä muutoksia.

Jalkojenhoito perussairauden hoidossa

Erityisen tärkeää jalkojen hyvinvoinnista huolehtiminen on diabeteksen, reuman tai muun jalkojen kuntoon vaikuttavan perussairauden hoidossa. Jalkojenhoitaja sekä ennaltaehkäisee jalkaongelmia että hoitaa jo syntyneitä ongelmia, ja näin edistää asiakkaan toimintakykyä.

Diabeetikon jalat vaativat erityistä huolenpitoa ja jatkuvaa seurantaa, sillä mahdollinen heikentynyt verenkierto, alentunut kosketustunto ja infektioherkkyys altistavat jalkaongelmille. Diabeteksen hyvä hoitotasapaino sekä alkoholin käytön välttäminen ovat tärkeitä asioita neuropatian ehkäisyssä. Jalkojen valtimoverenkierto puolestaan pysyy kunnossa, jos ei tupakoi, harrastaa säännöllisesti liikuntaa, veren kolesteroliarvot ja muut rasva-arvot ovat hyvät, verenpaine on hallinnassa ja sokeritasapaino tavoitetasolla.

Tuntotutkimukset ja verenkierron selvitykset ovat olennainen osa diabeetikon jalkojenhoitoa. Jalkojenhoitaja osaa tutkimusten perusteella arvioida diabeetikon jalkojen haavariskin ja pystyy näin ennaltaehkäisemään vaikeita haavaumia. Jo syntyneitä haavoja hoidetaan haavahoidoilla, ja liikkumista helpotetaan pitämällä paino pois haava-alueelta erilaisten kevennystuotteiden avulla.

Virheasennot kuntoon

Jalkaterän alueen ongelmat aiheuttavat yllättävän paljon sairauspoissaoloja töistä. Monet jalkaterän rakennemuutokset aiheuttavat selkä- ja polvikipuja. Jalkojen kireä lihaksisto taas voi johtaa kantapohjan alueen kiputiloihin.

Erilaiset jalkojen virheasennot haittaavat arjessa ja ovat tyypillisiä etenkin reumaatikolle. Jalkojenhoitaja räätälöi asiakkaan vaivaan sopivat kevennykset, oikaisijat tai pohjalliset. Jalkojen virheasentojen yhteydessä jalkojenhoitaja osaa neuvoa myös sopivien jalkineiden valinnassa.

Jalan ja nilkan lihasten vahvistaminen edistää hoitoa ja ennaltaehkäisee myöhempiä ongelmia. Jalkojenhoitajalta saa ohjeet kotona tehtävään jalkajumppaan.

Toimipisteissämme on myynnissä monipuolinen valikoima jalkojenhoitotuotteita, kuten tukisukkia, lentosukkia ja jalkavoiteita. Tutustu tuotteisiimme tarkemmin.

Lahjakortti jalkahoitoon on mukava lahja

Muista perheenjäsentä, ystävää tai läheistä lahjakortilla jalkahoitoon. Tilaa lahjakortti suoraan verkkokaupastamme ja me postitamme lahjakortin saajalle!

#