Kyynärpää

#

Tyypillinen kyynärpään vaiva on kyynärpään ulkosyrjän rasitusvamma. Olkaluun ulkosivunasta ärtyy toistuvasta ylirasituksesta. Vammasta käytetään yleisesti nimityksiä hiirikäsi tai tenniskyynärpää.

Hiirikäden kipu tuntuu kyynärpään ulkosyrjässä ja säteilee ranteeseen. Rannetta ja sormia on vaikea liikuttaa kivun takia. Sormien puristusvoima voi heiketä.

Myös olkaluun sisäsivunasta voi ärtyä samalla tavalla rasituksesta ja toistoliikkeistä. Tällöin kipu tuntuu kyynärpään sisäsyrjässä.

Kuinka fysioterapeutti voisi auttaa?

Kyynärpään rasitusvammoja hoidetaan faskiakäsittelyillä sekä kipuhoidoilla, kuten kylmähoidolla ja akupunktiolla. Terapeuttisessa harjoittelussa opetellaan uusia liikeratoja ja ergonomisia työasentoja, jotta vamman uusiutuminen voitaisiin välttää.

Hiirikäsivaivan taustalla voi olla laajemmat työperäiset niska-hartiaseudun vaivat. Tällöin kehoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti, ja terapeuttisessa harjoittelussa keskitytään työasentojen monipuoliseen parantamiseen.

Kyynärpäävaivoista kärsivä pääsee nopeasti hoitoon soittamalla meille. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lääkärin vastaanotolle.