Nilkka ja jalkaterä

#

Nilkan ja jalkaterän kiputilojen yleisimpiä aiheuttajia ovat akillesjänteen repeämät ja tulehdukset, nilkan tai jalkaterän virheasennot sekä plantaarifaskiitti.

Kuinka fysioterapeutti voisi auttaa?

Akillesjänteen tulehduksen ja repeämän hoidossa lievitetään ensin kipua. Sen jälkeen fysioterapiassa tehdään venytysharjoituksia, asennonhallinnan harjoituksia sekä tasapaino- ja liikeharjoituksia.

Nilkan tai jalkaterän virheasento voi olla synnynnäinen tai rasituksen aiheuttama. Virheasento havaitaan esimerkiksi juoksumatolla tehtävässä jalkojen analyysissa. Virheasentoja hoidetaan toiminnallisella harjoittelulla. Myös tukipohjallinen saattaa olla tarpeen virheasennon korjaamiseksi.

Plantaarifaskiitti

Plantaarifaskiitti on jalkapohjan jännekalvon tulehdus. Plantaarifaskiitissa kipu tuntuu kantaluun keskellä ja haittaa merkittävästi liikkumista. Fysioterapiassa plantaarifaskiitin hoitona ovat venyttelyt, jalan asentoa korjaavat harjoitteet sekä erilaiset keventävät ja tukevat apuvälineet kuten tukipohjalliset.

Nilkan ja jalkaterän vaivoista kärsivä pääsee nopeasti hoitoon soittamalla meille. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lääkärin vastaanotolle.