Ranne

#

Ranteen yleisimpiä kiputiloja on rannekanavan ahtauma (canalis carpi). Siinä käden keskihermo joutuu pinnetilaan. Oireina on kämmenen ja sormien puutumista, pistelyä ja vihlomista. Käsi ei tunnu toimivan kunnolla.

Kuinka fysioterapeutti voisi auttaa?

Fysioterapiassa käden hermolle pyritään tekemään lisää tilaa, jotta hermo voisi toimia normaalisti. Liikeharjoituksilla, venyttelyllä ja manuaalisilla käsittelyillä vaiva saadaan helpottamaan.

Peukalon alue on erityisen altis loukkaantumisille, koska peukaloon kohdistuu sormista eniten kuormitusta. Peukalon murtumat sekä jänne- ja nivelsidevammat ovat tyypillisiä käden tapaturmaisia vammoja. Myös peukalon rasitusvammat ovat yleisiä.

Murtumien ja jännevammojen jälkeen fysioterapiassa mobilisoidaan peukalo liikkuvaksi ja toimivaksi. Rasitusvamman yhteydessä fysioterapeutti ohjaa asiakasta peukalon oikeanlaiseen käyttöön.

Ranteen vaivoista kärsivä pääsee nopeasti hoitoon soittamalla meille. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lääkärin vastaanotolle. Jos ranne- tai käsivamma on syntynyt tapaturmaisesti, on hyvä ottaa ensin yhteys lääkäriin, jotta vamman laajuus selviää.